Onderstaande links zijn websites van mensen en organisaties die zich op een of andere manier bezighouden met het vernieuwen en moderniseren van de uitvaartwereld. Ook staan er links in naar sites die zich bezighouden met rouwverwerking van zowel volwassenen als kinderen. Een aantal sites is gericht op hulp in de regio Tilburg, andere sites zijn landelijke  organisaties.

www.aandachtdoetspreken.nl | Lotgenotencontactgroep voor nabestaanden  van slachtoffers na een ernstig geweldsmisdrijf.

www.achterderegenboog.nl | Voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare binnen het gezin.

www.anderzijds.nl |Ideeën voor een persoonlijk afscheid.

www.draaikolk.com | Een webplek voor hen die hun partner hebben verloren.

www.horizontilburg.nl | Stichting Horizon Werkgroep voor nabestaanden na zelfdoding

www.iriza.nl | Begeleidt met name kinderen bij vragen over dood en afscheid nemen.

www.kubler-ross.nl | Site met o.a. workshops rouwverwerking etc.

www.lieve-engeltjes.nl | Lotgenotencontact voor ouders die getroffen zijn door het overlijden van een kind.

www.orig-ine.nl | Ine van den Heuvel begeleidt mensen met vragen rondom Leven, Werk en Zingeving. Ook biedt zij psychische hulp aan personen (en naastbetrokkenen) met een ernstige, levensbedreigende of chronische ziekte, en ondersteunt zij hen die weten dat het sterven dichtbij is. Veiligheid, respect en compassie zijn belangrijke items in hoe zij werkt. Ine is gevestigd in Berkel-Enschot.

www.sostelefonischehulpdienst.nl | Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Voor een luisterend oor… U kunt anoniem bellen.

www.detroostboom.nl | Larissa van der Molen heeft ruime ervaring met het begeleiden van kinderen in een rouwproces (dit kan overigens ook een proces na een echtscheiding zijn). Zij is gevestigd in Tilburg en zij werkt met creatieve therapie.

www.troostgeschenk.nl | Een troostgeschenk is een speciaal gebaar in een geschenkje verwoord, wanneer woorden tekort schieten en je gevoel zoveel zeggen wil. Hier vind je dat juiste geschenk met de juiste symboliek voor diegene waar jij zo graag iets speciaals voor wilt doen.

www.verliesverwerken.nl | Informatie van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding.

www.vook.nl | Webpagina van de Vereniging van Ouders van een Overleden Kind.

www.wilhelminabos.nl | Een ere-monument voor hen die aan kanker zijn overleden.

Ook zijn er enkele organisaties waar u wellicht enige informatie kunt ophalen met betrekking tot asbestemming of grafmonumenten: Hieronder volgen enkele links:

ASBESTEMMINGEN

www.rememberingreen.nl | Een boom als uniek monument. As wordt samengevoegd met aarde en de “eigen” boom komt tot groei.

www.lifegem.nl | Diamant uit as vervaardigd.

www.living-jewels.nl/gedenksieraden.html/ | Speciale sieraden met as of lok van het haar erin verwerkt.

www.ret-urn.nl | Bijzondere houten urnen, handgemaakt in Afrika. Ook in opdracht te maken.

www.duo-urn.nl | Onder begeleiding en met behulp van de kunstenares zelf een urn vormgeven (locatie: Goirle).

GRAFMONUMENTEN

Harrie van Dun, met wie Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding samenwerkt, kan ook grafmonumenten of urnen voor u vervaardigen. Zie ook zijn website www.thuisopbaren.nl

www.emotieinbeeld.nl | Gedenkmonumenten.

www.maartenfleuren.nl | Kunstenaar uit Tilburg die bijzondere monumenten kan vervaardigen.

www.ellenhille.nl | Ellen maakt monumenten voor op het graf van natuursteen, gecombineerd met kristallen en mineralen.

www.michelkuipers.nl | Een beeld spreekt, waar woorden te kort schieten!

www.harrysnijdthout.nl | Houten grafmonumenten.

www.memento-gedenkbeelden.nl | Diverse kunstenaars stellen zich aan u voor.

Bedankt voor jullie inzet bij de begrafenis van mijn schoonbroer. Het was voor de mensen die er waren, nieuw om het op deze manier te doen. Samen afscheid nemen in lees meer

- Anoniem