Koperen jubileum Uitvaartbegeleiding In Harmonie: altijd een respectvol afscheid

Maart 2018

Als eerste vrouwelijke uitvaartondernemer in Tilburg begon Monique van Houtum in september 2005 haar eigen uitvaartonderneming: Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding. Negen jaar later is het bedrijf gefuseerd met dat van Harrie van Dun zorg voor overledenen en omgedoopt tot Uitvaartbegeleiding In Harmonie. Dit voorjaar bestaat het bedrijf 12,5 jaar.

Alles onder één dak

Uitvaartbegeleiding In Harmonie is een kleine onderneming. Toch beschikt ze over alle faciliteiten die nodig zijn voor het verzorgen van een uitvaart. Er zijn twee rouwauto’s en er is ruimte voor opbaringen. Naast uitvaartleidsters Gerrie, Monique en Rina zijn er ook enkele verzorgenden in dienst. “Het voordeel dat we alles onder één dak hebben, is dat mensen steeds maar één gezicht zien, ook van de verzorgende”, vertelt Gerrie van Oirschot.

Vanaf de eerste kennismaking neemt In Harmonie je bij hand. “Iedereen is uniek en daarom bieden we een afscheid op maat. Voor ieder budget is er een uitvaart mogelijk”, aldus directeur Harrie van Dun. “Soms zijn er weinig financiële middelen, maar ook dan wil je op een respectvolle manier afscheid van iemand nemen.”

Opbaring

De een kiest ervoor zijn dierbare overledene thuis op te baren, de ander maakt gebruik van opbaring in Het Afscheidshuis; een locatie met een verzorgingskamer voor de overledene, twee sfeervolle familiekamers waar de overledene wordt opgebaard en een huiskamer met open keuken, voorzien van alle gemakken.

“Het Afscheidshuis is een honderd procent alternatief voor de thuissituatie. Met een sleutel kunnen nabestaanden hier 24 uur per dag binnen.” Direct naast Het Afscheidshuis is er afgelopen jaar een sfeervolle lindentuin aangelegd, voorzien van een overkapping. Hier kunnen nabestaanden zich even terugtrekken.

Inspelen op de vraag van de consument

Belangrijk is dat de overledene en nabestaanden centraal staan. Harrie: “Een afscheid hoeft bijvoorbeeld niet altijd in een kerk of crematorium plaats te vinden, het kan bijvoorbeeld ook in het favoriete café van de overledene of bij ons in Het Afscheidshuis.” Gerrie vult aan: “Alles staat bij ons in het teken van kwaliteit en maatwerk. Afscheid nemen kun je immers maar één keer doen.”

Informatie

Iedere tweede en vierde zondag van de maand is Het Afscheidshuis van 11.00 tot 12.00 uur geopend voor een informatief bezoek of om vrijblijvend vragen te stellen. Meer informatie is te vinden op uitvaartbegeleidinginharmonie.nl.