Like ons

Uitvaart kosten

Veel mensen hebben geen idee wat een uitvaart kost. Vaak is dit het laatste onderwerp waar nabestaanden mee bezig zijn na een sterfgeval. Toch is het belangrijk om de kosten vooraf te berekenen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wij geven u altijd een goede indicatie van de uitvaart kosten.

Openheid staat voorop bij In Harmonie

Wij vinden het belangrijk dat u een concreet beeld krijgt van de kosten van een uitvaart. Daarom stellen wij zo snel mogelijk een voorlopige prijsopgave op, die we samen met u doornemen. De uiteindelijke kosten zijn uiteraard sterk afhankelijk van persoonlijke wensen. Daarnaast kunt u de kosten beïnvloeden door alternatieven te kiezen.

Gemiddelde uitvaart kosten

Momenteel moet u voor een crematie ongeveer rekening houden met een bedrag tussen de 6.000 en 7.500 euro (exclusief urn of kelder/columbarium). Een kerkelijke uitvaartdienst en een crematie samen kost tussen 7.000 en 8.000 euro (exclusief urn of kelder/columbarium). Een kerkelijke uitvaartdienst en begrafenis kost tussen 8.000 en 10.000 euro (exclusief grafmonument).

Uitvaartverzekering

Als u geen uitvaartverzekering heeft, moet u een uitvaart zelf betalen. Heeft u wel een uitvaartverzekering dan is wat u krijgt afhankelijk van de polis. Er zijn twee soorten verzekeringen: een kapitaal- of een naturaverzekering. Bij de eerste krijgt u een bedrag uitgekeerd. Bij de tweede de goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Een combinatie van beide is ook mogelijk. U dient de uitvaartverzekering zo snel mogelijk in te lichten dat uw dierbare is overleden. Natuurlijk kunnen wij dit ook voor u doen.

Voorkom onverwachte kosten

Het nadeel van een naturaverzekering is dat vaak blijkt dat niet alle kosten gedekt zijn. Er wordt namelijk meestal uitgegaan van een standaardpakket. Bij een uitvaart op maat zijn de kosten die buiten het pakket vallen niet gedekt. Dit is voor ons de reden dat wij bij het vormgeven van de uitvaart het noemen van alternatieven mét het daarbij behorende kostenplaatje zo belangrijk vinden.

Verzekeraar niet bij ons aangesloten

Indien uw verzekeraar niet bij ons is aangesloten, kunt u nog steeds gebruik maken van onze diensten. U moet hierbij wel in ogenschouw nemen dat dit financiële consequenties kan hebben voor de vergoeding die de uitvaartverzekering zal uitkeren. Laat u hierover informeren bij uw verzekeraar.

Contact

Wilt u eens praten over de uitvaart van een dierbare of die van uzelf? Onze uitvaartleidsters staan voor u klaar.

013-5721822 Stuur een e-mail

Reacties

“Dankzij de uitstekende begeleiding van Uitvaartbegeleiding In Harmonie hebben wij een voor ons onvergetelijke periode beleefd na het overlijden van ons Mam.”