Like ons

Begraven of cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is vaak afhankelijk van religie of tradities. Het is voor familieleden vaak lastig om een definitieve keuze te maken, terwijl er vrij snel na het overlijden moet worden bepaald of iemand begraven of gecremeerd wordt. Veel mensen maken dan ook al voor hun dood kenbaar wat hun wens is met behulp van bijvoorbeeld een wensenboekje. Mocht u er niet uitkomen dan staan onze begeleiders uiteraard klaar om u te helpen bij de keuze.

Wilt u uw geliefde begraven of cremeren? Wij staan altijd klaar om u te adviseren bij deze moeilijke beslissing.

Een begrafenis

Als een persoon begraven wordt, betekent dit dat er een mooie herdenkingsplek ontstaat op het kerkhof of op de natuurbegraafplaats. Meestal worden grafrechten voor twintig jaar aanbetaald en het is in veel gevallen mogelijk om zelf een graf te kiezen. Een begrafenis kan zo intiem als u zelf wilt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om erbij te blijven tot het moment dat de kist in de aarde zakt. Houd er bij begraven rekening mee dat er kosten zijn voor grafrechten, het onderhoud van het graf en een gedenksteen.

Een crematie

Er zijn veel mogelijkheden wat betreft asbestemming. Kies er bijvoorbeeld voor om de as in een urn te doen, uit te strooien of te verwerken in een sieraad. Daarnaast zijn er tegenwoordig prachtige gedenkplekken waar u de urn kunt begraven u toch een plek heeft om te bezoeken, net als bij een begrafenis het geval is.

Advies bij begraven of cremeren

Uitvaartbegeleiding In Harmonie staat altijd klaar om u te helpen bij de beslissing voor begraven of cremeren. Wij gebruiken onze jarenlange ervaring om u te kunnen begeleiden naar een keuze waar u uzelf het prettigst bij voelt.

Noteer uw wensen

Zo ontzorgt u uw nabestaanden, maakt u uw uitvaart persoonlijk en weet u zeker dat er geen misverstanden ontstaan.

Contact

Wilt u eens praten over de uitvaart van een dierbare of die van uzelf? Onze uitvaartleidsters staan voor u klaar.

013-5721822 Stuur een e-mail

Reacties

“Er is werkelijk niets wat we in die dagen anders hadden willen doen.”