Like ons

Overlijden melden

Als uw dierbare overlijdt, hoeft u niet direct te bellen. Neem hier rustig de tijd voor. Waarschuw vervolgens eerst de huisarts en meld het overlijden daarna bij Uitvaartbegeleiding In Harmonie. Wij helpen u de dagen erna met het regelen van alle zaken rondom de uitvaart, zodat u op alles voorbereid bent. Sommige overledenen hebben voor hun dood een wensenboekje ingevuld dat u als leidraad kunt gebruiken, maar bij een onverwacht sterfgeval moet u soms alles zelf beslissen. Wij helpen daarbij.

De eerste stappen na een overlijden melden

Wij maken een afspraak om langs te komen en bieden een luisterend oor. We bespreken alle wensen en begeleiden u met de eerste zaken die geregeld moeten worden voor de uitvaart. Denk aan het versturen van een rouwkaart om vrienden, familie en bekenden op de hoogte te brengen van het overlijden, het uitzoeken van een kist of het kiezen van de juiste bloemstukken. Hiervoor hebben wij een overzichtelijk stappenplan opgesteld. Zo kunt u in alle rust kunt voorbereidingen treffen voor het afscheid.

Overlijden melden: neem uw tijd, daarna lopen we met u de volgende stappen door. Uitvaartbegeleiding In Harmonie helpt u verder

Wanneer moet de uitvaart plaatsvinden?

De datum van de uitvaart hangt samen met een aantal wettelijke bepalingen. Een uitvaart mag niet eerder dan 36 uur na het tijdstip van overlijden plaatsvinden en niet later dan 5 werkdagen erna. Alleen in uitzonderlijke situaties kan er iets veranderd worden aan deze tijdstippen. Is er bij u sprake van een speciale situatie? Bespreek met onze uitvaartbegeleiders wat er mogelijk is.

Contact

Wilt u eens praten over de uitvaart van een dierbare of die van uzelf? Onze uitvaartleidsters staan voor u klaar.

013-5721822 Stuur een e-mail

Reacties

“De beste keuze die wij als familie hebben kunnen maken.”