De uitvaartdienst

Een mooie uitvaartdienst is voor velen stap één in het rouwproces. Onze uitvaartbegeleiders ondersteunen u bij alle voorbereidingen voor het afscheid. Zij weten precies welke zaken snel geregeld moeten worden, zoals de datum en het tijdstip van de dienst, en voor welke beslissingen wat meer tijd is.

Een geschikte locatie

Tegenwoordig zijn er veel meer herdenkingplaatsen mogelijk dan een kerk of crematorium. De huiskamer in een van onze Afscheidshuizen kan een alternatieve locatie zijn, maar het is ook mogelijk om een afscheidsdienst op locatie te doen. Wij helpen u bij het uitzoeken van een geschikte locatie. Misschien is er wel een plek die perfect bij de overledene past, zoals het café waar hij altijd kwam of de tuin waar hij zo van genoot. Alles is mogelijk.

Kies voor de uitvaartdienst een locatie die bij de overledene past.

Invulling van de plechtigheid

Iedere uitvaart is uniek en afgestemd op uw persoonlijke wensen. Uitvaartbegeleiding In Harmonie zorgt dat de afscheidsdienst soepel verloopt en maakt een draaiboek op maat als leidraad voor de uitvaart. Hier nemen we praktische zaken in op, zoals de sprekers en de muziekkeuze. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Sprekers maken het persoonlijk

Als u wat wilt zeggen over de overledene, maar moeite heeft om iets op papier te zetten, kunnen wij hierbij helpen. Daarnaast is het ook mogelijk om een van onze uitvaartbegeleiders ter ondersteuning in te schakelen bij het oplezen van de tekst.

Stilte zegt zoveel

Soms zegt een moment van stilte meer dan duizend woorden. Er wordt tijdens uitvaarten dan ook regelmatig gevraagd om een minuut van stilte. Zo krijgt iedereen de tijd om even na te denken over persoonlijke herinneringen.

Muziek zorgt voor herinneringen

Muziek geeft een uitvaart letterlijk een persoonlijke noot. Of u nou een specifiek liedje wilt afspelen of liever een liveband laat optreden, wij maken het mogelijk.

Beeld helpt mooie momenten ophalen

Laat foto’s of video’ s zien om fijne momenten op te halen en zodat genodigden uw dierbare herinneren zoals hij was. In onze crematoria is hier standaard een faciliteit voor. Als u een uitvaart op locatie regelt, helpen wij u uiteraard ook.

Rituelen

Soms zijn er bepaalde rituelen die symbool staan voor de overledene. Denk hierbij aan gebruiken met kaarsen, stenen, schelpen, bloemen of bepaalde gebeden.

Beste Monique, Graag wil ik je bedanken voor de professionele maar zeker ook persoonlijke ondersteuning bij al het geregel omtrent de uitvaart van mijn oom. Het was allemaal piekfijn geregeld lees meer

- Leon van der Aa