Uw dierbare verzorgen na de dood is een van de laatste dingen die u kunt doen voor uw naaste en het draagt vaak bij aan de rouwverwerking. Als u ervoor kiest om de overledene zelf te verzorgen, bieden wij deskundige begeleiding. Doet u de verzorging van de overledene liever niet zelf? Dan nemen wij het van u over en luisteren goed naar uw wensen. Zo gebruiken we de juiste make-up of verzorgen we het kapsel en de nagels.

Voorbereiding voor het opbaren

Voor de opbaring, dient u beslissingen te maken over het uiterlijk van de overledene. Denk hierbij aan kleding en wat er moet gebeuren op het gebied van uiterlijke verzorging. Misschien zijn deze zaken al duidelijk voor u, maar mocht dit niet het geval zijn dan helpen wij natuurlijk graag.

Verzorging overledene wordt verzorgd door uitvaartbegeleiding In Harmonie of u doet het zelf met onze begeleiding

Verzorging overledene: kledingkeuze

Als de overledene zelf geen kledingkeuze heeft kunnen doorgeven, vragen we u om kleding uit te kiezen. Het kan troost bieden om de overledene kleding aan te trekken waar hij of zij zich prettig in voelde. Denk hierbij aan een lievelingstrui of die ene ketting die deze persoon altijd droeg. U kunt er ook voor kiezen om zijn of haar bril op te zetten.

Voorwerpen in de kist

Veel nabestaanden willen hun overleden dierbare iets tastbaars meegeven. Dit kan van alles zijn: van bloemen en knuffels tot foto’s of kaartjes. Bespreek met onze uitvaartbegeleiders welke dingen u in de kist wilt leggen. In het geval van een crematie mogen sommige voorwerpen namelijk niet mee.

“Er is werkelijk niets wat we in die dagen anders hadden willen doen.”